Sunday, December 9, 2012

Zondag 9 december

Zo iedereen is uitgeslapen, er gaat niets boven een goede nachtrust. Nemen bovendien rustig de tijd om op te starten. Om 10.Uur UTC is er het ZAT radionetje met de deelnemers van de Zeilen Atlantische Toertocht 2012. Deelnemers geven positie door, het blijkt dat ze ruim 450 mijl achter ons varen. Geeft niets, iedereen vaart zijn eigen koers en tempo. De Pooh is trouwens nog de enige die naar Devils Island gaat, de rest vaart door naar Paramaribo Suriname. Onze voorsprong van >450mijl geeft ons de ruimte om dat bijzondere eiland op ons gemak te bezoeken en toch gelijk in Domburg aan te komen met de rest. We hoeven daar ook pas 22 december te zijn ivm Kerst. .

Om 12uur bereiken we een bijzonder moment, we zijn halverwege de overtocht, nog 915 mijl te gaan. Hieper de piep hoera. Om dit moment te vieren bakt Yorick een stapelpannenkoeken..Zijn ervaring als koekenbakker bij het pannenkoekenhuis Noord Brabant in Vreeland komt nu goed van pas.
Lang duurt de het genot niet. We hebben een kleinigheidje aan het lummelbeslag van de spi boom geen paniek er mist een ringetje waardoor de pen eruit dreigt te persen. He McGiver kom eens kijken roept Yorick. Ach joh, geen probleem zaag wel even een stuk RVS M12 draad op maat. Twee zelfborgende moeren er op, ringetjes ertussen klaar. Bettter then new. De genua gelijk maar over de ander boeg zetten en we zeilen weer met 8kn verder zuid west.
Vanavond doen we niets, genieten van het niets is genoeg.
We zeilen de donkere nacht in.

Om 00.01uur schenk ik mij een goede whisky in en toast op mijn jongste dochter die jarig is en nu 7 jaar is…. .
Hartelijk gefeliciteerd Yentel Megan ten Dam.

No comments:

Post a Comment