Saturday, December 15, 2012

Vrijdag 14 december

Waker worden door geklop op het luik het is tijd voor de Zeilen Atlantische Toertocht ronde op de kortegolf..OK ben er, zet de SSB zender aan en luister naar de positie rapporten van de deelnemers. Zij hebben meer wind, wij geen wind.
En er zit maar 300 mijl tussen, zo groot kunnen de verschillen zijn op de oceaan. De motor begint wat onregelmatig te lopen. Klink al filter probleem, maar eens op onderzoek uit gaan. Dat levert al snel resultaat op, er zit een klein beetje water in de afscheider maar dat is het probleem niet. De kraan op de dagtank zit verstopt.
Even door blazen en de motor loopt weer als een zonnetje.

Mid ocean Swimming
Het is nu zo windstil geworden dat we willen zwemmen in het pijlloze diepe blauw water Voor de zekerheid bevestigen we een lijn achter aan de boot. Die kunnen we dan in geval van nood grijpen om ons naar binnen te halen. Een man op de uitkijk i.v.m haaien en andere zeemonsters. Yoirick spring overboord gewapende met de GoPro onderwater camera om de actie van die kant te filmen, ik doe mijn deel vanaf het dek. Het valt nog helmaal niet mee om de boot bij te houden!! We lopen nauwelijks een kn door het water maar je moet flink zwemmen om dat bij te houden, zelfs alleen met een zwembroek aan. Genieten doen we wel van dit heerlijke warme privé zeewater zwembad. Duiken midscheeps het water in en pakken de lijn die achter het schip aan sleept, We besteden ruim een uur aan inspringen, duiken , uit klimmen en schieten prachtige onderwater beelden van de Pooh.
Rest van de middag liggen we uit te puffen aan dek onder een zonnetentje.
5 uur happy hour (bier en chips) uit balorigheid zingen we Happy Hour to you. Het plan is om vanavond paella te maken. Met mosselen word lastig op volle zee en die paar eenden mossels die onder de boot hangen zijn nog wat aan de kleine kant om er echt een volle maaltijd van te creëren. Bij het binnen halen van de vislijn blijk er een dikke Bonito (tonijn) aan te hangen. Een klap met de hamer is voldoende voor een genadige dood, ik snij 7 moten van het donkerrode vlees af.
Kijk, dat is een meevaller, een deel gaat in de paella.
Van het staartstuk snij ik nog wat sushi die wordt opgediend met teriyaki saus als voorgerecht.
Het ziet er naar uit dat we de komende nacht nog geen wind krijgen dus voorlopig blijven we nog de nacht door motoren.
De vrijdagavond film wordt Intouchables.

No comments:

Post a Comment