Sunday, December 16, 2012

Zaterdag 15 december.

Vier uur trekt de wind iets aan, uit het NNW. Zodra het licht wordt gaat de motor uit we hebben het afgelopen 24 uur gemotord en hijsen we grootzeil en genaker.

 Aan bakboordzijde zien we een beste squall ontstaan, ik verwacht dat die deels over ons gaat komen. Uit voorzorg strijken we het grootzeil. Wanneer de eerste regendruppels vallen halen we snel de genaker binnen. Het is weer tijd te worden voor een zoetwater douche.

In het rif van de bazaan vangen we water op dat van de mast loopt. Een waterval waaronder je goed kunt douchen. Na het douchen vullen een 7-tal flessen met heerlijk zoet water onder het mom, how to survive mid-ocean. Alhoewel mid-ocean. Inmiddels zijn we op bijna 100 mijl van Frans Guyana, we verwachten daar in de vroege ochtend van zondag de 16e te arriveren. Beetje vreemd om na bijna 2 weken weer vaste wal te zien. Dolfijnen en veel ook!!! Waartussen door ook grienden zwemmen.
We sprinten allemaal het dek op dat nog een beetje glad is van de regen.

Op het voordek bewonderen we de dolfijnen die capriolen uithalen net voor de boeg. Ik maak weer veel foto's en videobeelden.Yorick zet de GoPro in om ook onderwater beelden van de dolfijnen te maken. De dolfijnen blijven ruim een uur rondom de boot . Na weer een klein buitje trekt de wind weer aan en gaat het met genaker, grootzeil en bazaan weer 7 knopen in de goede richting, nog ongever 13 uur te gaan.

De afsluiting van de dag heeft een verassing in petto we vangen een prachtige witte tonijn van ongeveer 50 cm en 3 kilo. Dat wordt alweer tonijn eten Het vlees van een gestreepte tonijn is donker en dat van de witte tonijn is, ja witter. We gooien voorlopig de lijn maar even niet meer uit want meer tonijn kunnen we niet op Tussendoor ziet we ook nog de grote gewaaierde rugvin van een zeilvis boven het water komen. Eind van de middag komen er nog een paar grienden kort langszij. Wat een topdag!. Tijdens het Happy-Hour eten we sushi van de witte tonijn. Het avondmaal bestaat vandaag uit teriyaki rijst met doperwten en boontjes en de moten gestreepte tonijn van gisteren. Het is al donker en 60 mijl van de kust komen we in het donker veel goed verlichte vissertrawlers tegen.
Ze hebben bijna allemaal AIS en we zien ze op de WatchMate verschijnen.
We kijken de beelden van vandaag terug en zijn dik tevreden, vanuit het zelfde standpunt beelden boven en onder water. Een hoog ohhh en ahhh gehalte.
Bijna bij Duivelseiland.

No comments:

Post a Comment