Thursday, December 6, 2012

Woensdag 5 december

De zee bleef wat onrustig vannacht maar we schieten goed op snelheid blijft gemiddeld 8kn.
Ontbijt met zelf gebakken brood. Weetje wat? We gaan maar eens 24 uur over de andere boeg liggen is een betere koers en we lopen nu nog net iets harder, halen regelmatig 9kn+.
Koffietijd en hoort wie klopt daar bemanning? Nee, niet de Sint die zit in Nederland, maar zijn gebaarde zeevriend Neptunes neemt de honneurs waar. We krijgen een mooie blauwe pet met opschrift "De POOH Transatlantic 2012", een fraai handpeil Kompas en handig gereedschap setje, dank u wel sinterklaasje, de boterletter denken we er maar bij.
Yep de wind neemt weer wat toe, de boot snelheid is nu meer dan 9,5 kn over de laatste 4 uur. We racen de middag in. Beet beet, het is een vechter het rukt en trekt en spartelt boven water. Een Mai Mai (dolfinvis) maar wel een ukke pukkie van een ding. Eenmaal in de wasteil heeft hij ruimte genoeg om in te spartelen. Het levert iedereen een hapje rouwe vis met Teriyaky op, dat is alles! Vandaag zijn we precies 2 dagen op zee en de afgelegde afstand bedraagt 387 mijl niet gek om in te komen. De maaltijd voor vandaag bestaat uit een vlees stoofschotel met rijst. Lekker, lekker.
Er is niets spannends te beleven, geen schip te bekennen!
Dus gaan we maar naar de Bioscoop, twee hebben de film al gezien en hebben dus pech die hebben wacht!
Nu in theater Pooh "Skyfall" met James Bond.

The End om 00.00 we gaan maar naar bed.

No comments:

Post a Comment