Tuesday, October 30, 2012

Aankomst Dakar

27-10-2012
Bij zonsopkomst lopen we onder de kaap door en worden begroet door een grote school dolfijnen. Een mooiere ontvangst in Afrika is niet denkbaar.   We varen om ile Goree,  bekijken het met gemengde gevoelens, mooi eilandje de historie is minder fraai. De naam is afgeleid van het Zuid-Hollandse eiland “Goeree. Goedereede of kortweg Goeree dat betekent veilige haven” veilige haven een vreemde naam voor een eiland waar tussen 1768 en 1848 miljoenen slaven uit heel Afrika werden verzameld om te worden verscheept naar Amerika‘.Het eiland kwam in 1617 in eigendom van de West-Indische Compagnie. Mensen van de WIC  gaven het de naam Goeree, dat verbasterd werd tot Gorée.
Ze lieten er twee forten bouwen; fort Nassau en fort Oranje. Zestig jaar later werd het eiland Frans en later Brits. We overwegen om de Nederlandse vlag te planten om zo weer bezit komen van het eiland we laten het maar voor wat het is, eigendom van Senegal.
We laten het anker vallen voor de CDV. Zodra  het zit, springen we overboord en zwemmen zweet en luchtjes van ons af. Het is goed liggen hier en gaan naar de kant om ons te melden. Weinig te beleven het is offerfeest dus is alles gesloten dit weekendende ook niet inklaren dan maandag maar, banken ook dicht, geen CFA geld dus we leven op de lat in de jachtclub. Betalen als de bank open zijn op maandag. Dan Zondag ook maar op de lat.

No comments:

Post a Comment