Friday, October 26, 2012

Op weg naar Dakar, Senegal

23 oktober 2012
Een eerste nachtje op zee is altijd even inslingeren gelukkig staat er zeer weinig wind dus dobberen we de nacht door. Pas heel vroeg komt er genoeg wind om van enige voortgang sprake te zijn. Yep de wind trekt nog meer aan en we stuiven onder voltuig, dit wil zeggen Genua, Grootzeil en Bazaan de dag door de avond in en raggen zo ook de avond in . Wie doet ons wat, gemiddelde van 9 kn en uitschieters naar 11 kn. Zo zijn we er donderdag wel, we rekenen ons rijk! In de nacht wordt het een beetje te gek, we surfen van de aanzwellende golven af en tikken geregeld 13 kn+ aan. De genua wegrollen is de eerste keus. De snelheid zakt naar een bescheiden 8kn morgen maar verder zien.

24 oktober.
Dat is suf wakker worden zeg, de snelheid is afgenomen tot 7 kn. Door de achterop komende golven heeft de stuurautomaat het soms moeilijk, we veranderen van tactiek.
Het bazaanzeil gaat neer tuigen de boom op zetten genua aan loef en grootzeil naar lij. Zo gaat die lekker. Zeilen de dag stuk en de nacht rustig door. Wat opvalt, is het gebrek aan vis . Hadden we bij voorgaande reizen iedere ochtend wel vliegendevisen aan boord liggen, vingen we een stuk of wat tonijnen nu helemaal niets. Ook zien we bitter weinig dolfijnen.

25 oktober.
We hebben weer eens een nachtje doorgeslapen niets te beleven.De enige onderbreking is het Zeilen Toertocht radionetje om 00.00uur wisselen we positie's uit en duiken vervolgens weer de kooi in, een man heeft wacht te kooi in het Doghouse. Wekkertje op een half uur de AISWatchmate op 12mijl range, en ogen toe. Er is op dit stuk water helemaal niets te beleven. We blijven altijd 40 mijl uit de kust, zover komen de locale vissertjes niet.
De zon komt op, zo ook een diarree aanval bij Yorick
We zien het gedurende de dag nog aan. Half uur liggen en 10minuten zitten op toilet is niet grappig. In de avond is de tijd daar voor Imodium pillen en ORS Meedraaien in de wacht is er niet meer bij, ik heb dus de avondwacht, nachtwacht en hondenwacht.Ik strijk grootzeil en laat allen de genua staan, zo zeilen we met een gangetje van 5kn rustig de nacht in. Ik nestel mij comfortabel met kussens en deken in het doghouse, laten het voortaan maar Poohhouse noemen!.
Voor Yorick is "to pooh" even niet grappig.

26 oktober
Heerlijk geslapen in het Poohhouse, niets te beleven geen schip gezien!
De patent ziet er een stuk beter uit al is een bak koffie nog niet gewenst..
NU vragen jullie zich misschien af hoe komen die berichten allemaal op de Blogger, Facebook en Twitter. We hebben daarvoor aan boord de beschikking over een mail systeem via een SSB kortegolfzender.
Dat gaat langzaam maar werkt wereldwijd waar de Pooh zich ook bevind. Ook midden op de oceaan! Zo kunnen we Email versturen/ontvangen, weerberichten ontvangen en de Blog bijhouden.Twitter, SMS en Email kunnen we verzenden via onze Inmarsat satelliet telefoon. Daarmee zijn we wereldwijd telefonisch bereikbaar.In havens maken we indien beschikbaar gebruik van WiFi of Internetcafe en zo min mogelijk van eigen de GSM. Wel kopen we soms een plaatselijke Internet Dongel.
Langzaam naderen we Dakar in Senegal. Het wordt tijd voor de laatste warme Hollandse hap aan boord nog een nachtje! Hier is het wel druk met schepen Dakar is een drukke haven.!!

Morgenochtend aanloop van het tweede West Afrikaanse land dat we zullen aandoen op de Zeilen Atlantische Toertocht 2012

No comments:

Post a Comment