Friday, July 20, 2012

Zeilen Toertocht update

19-07-2012
Rond de middag uit Lemmer vertrokken wind SW 25kn+. Nog veel wind maar al wel langzaam afnemend en draaiend naar west.
20h in de oranje sluis en dat ging goed, Channah had al kunnen oefenen met de lijnen om de bolder gooien in de Houtribsluis. Nog een stop bij Henk Bezemer. Vast maken aan zijn woonark in Amsterdam noord. Om de laatste zaken door te spreken voor de komende tweede editie van de Zeilen Atlantishe Toertocht 2013 of kortweg ZAT2013. Alle data voor de nieuwe vetrekkers seminars staan op de website. Na een genoeglijk avondje, naar bed. Want morgen ochtend gaat om 5 uur de wekker.

20-07-2012 Vandaag eerste dag op zee.
Rustig motoren we over het Noordzeekanaal en willen net door de sluis. Als we worden gevraagd om voor de wal te komen voor een zeer uitgebreide controle.
We zijn niet de enige, dit kost tijd maar die hebben we. We krijgen iedereen aan boord douane, marechaussee, politie. Papieren worden ingezien vragen gesteld. Het hoort erbij maar onze gegevens zitten nog in het systeem, zo weet men ons te vertellen wat het reisplan in 2010 was. Weer hetzelfde? ja maar nu met en stop in Gambia en Suriname . Goed, kunnen we mee, nee dat dan weer niet.
Een uur later schutten we en varen de pieren van IJmuiden uit.
De wind is door de west en zodat we al kunnen zeilen. Nu gaat voor het eerst de nieuwe Genua uit en varen we met een comfortabele 7,5 kn richting SSW
Voor de Nieuwewaterweg valt de wind wat weg. En met de motor bij kruisen we de DW geul.
Bij Platvorm Goeree tijd voor diner. Channah bakt verse bolletjes en maakt daar BLT van. Zo daar komen we de nacht wel meer door. De wind is weg en zo motoren we rustig de navond in .Verwachting is weinig wind met matig zicht voor de nacht, we zien wel eerst koffie. Morgen weer een dag.

No comments:

Post a Comment