Saturday, July 21, 2012

Zat bericht 2.

21-7-2012

Net na Cap gris-Nez worden we opgeroepen door de Franse douane. Men wil aan boord komen voor een inspectie. Geen probleem we hebben onze papieren op orde en niets te verbergen. Een grote zwarte RIB met 6 man waarvan er 5 aan boord komen.

De papieren worden minutieus doorgeplozen alles wil men zien, zeebrief marifoon certificaat, Zend amateur-licentie, wapen vergunning voor het seinpistool, telefoonnummer van de Inmarsat. Terwijl alles wordt opgeschreven kijken de anderen in alle kastjes, tillen luiken open, en doorzoeken de voorraad bergingen. Het totale reisschema wordt opgeschreven. Dat we duivels eiland willen bezoeken in Frans Guyana vinden ze top, vooral doen.
Als een bezoek aan Martinique wordt aangeraden en ik vertel dat dit mijn favoriet plek is,valt het laatste stuk argwaan weg en er ontstaat een amicaal gesprek GoH het hoofd douane in La Marin ja die, blijk een goede vriend van de man tegen over mij. Locaties worden uitgewisseld en instemmend geknikt als we het over de zelfde kroeg hebben. Na nog wat wetenswaardigheden te hebben uitgewisseld vertrekt het stel weer. In die volgens Channah wel erg stoere RIB.
We dobberen weer door want er is geen wind. Die mogen we pas na de middag begroeten. En dan gaat de Genua en de bazaan omhoog, en over een spiegelgladde zee halen wel helemaal 5kn.
Ik doe wat klussen. De kuiptafel was nog niet af nu wel. En zo eten we vanavond eens aan tafel buiten. Die tafel kan ook in het doghouse geplaatst worden, dus ook met minder weer kunnen we droog eten en van het uitzicht genieten

Na het diner halen we zaak weer naar beneden starten de motor maar weer en zo gaan we nacht in

No comments:

Post a Comment