Sunday, July 22, 2012

Zeilen Toertocht bericht 3

Vandaag weinig spannends te melden, Afgelopen nacht alles op de motor en de dag eveneens, tot aan Cherbourg aan toe.
Vandaar even pits stop in Cherbourg even 300 liter in de tank erbij want we gaan de Biskaje over. Daarvan denk iedereen dat het er altijd stormt maar in deze tijd van het jaar is de kans op windstilte of zeer weinig wind veel groter. We hebben nu, mocht dat nodig zijn voldoende om alles op de motor te doen. Niet leuk natuurlijk. Dat zou betekenen een herhaling van 2004 toen we ook alles op het ijzerenzeil moesten doen.
Daar in tegen was de oversteek in oktober 2010 er een van harde NoordOosten wind. Ruime wind dat wel, en hadden we een snelle overtocht.
Tijdens het tanken hadden we last van asociale Fransen die er even tussen perste. Geen punt we lagen pas een half uur op onze beurt te wachten. Laat maar ik leg de Pooh er wel langs komt beter uit. Altijd fijn een dergelijke grote plastieken Fender. Hoop geschreeuw en gewuif met als resultaat dat mijnheer zijn Iphone uit zijn broek zak valt, plons! Jammer, duur 10 liter tankje diesel dus. De havenmeester geneert zicht duidelijk en bied naderhand zijn excuus aan en we mogen het tij afwachten aan de wachtsteiger.
Tijd voor diner maar eerste nog even heklicht lampje vervangen dat brand nu weer. Channah zwemt rondjes bij de boot. Brrrr ik wacht wel tot de Carieb.
De boot klaarmaken voor de tocht naar Camaret waar we een van de ZAT deelnemers ontmoeten. Die zit met smacht te wachten op zijn nieuwe anker.
Wij zelen de nacht in.

No comments:

Post a Comment